تاریخچه شرکت تویوتا :

  • 1392/05/09
  • رامین شریف زاده
تاریخچه شرکت تویوتا :

 

تویوتا،  ‏ شرکت خودروساز ژاپنی و چندملیتی است، که دفتر مرکزی آن، در شهر تویوتا، آیچی قرار دارد.

تعداد کارکنان شرکت تویوتا در سال ۲۰۱۰ بیش از ۳۰۰٫۷۳۴ نفر اعلام شد و در سال ۲۰۱۱ پس از جنرال موتورز و گروه فولکس‌واگن، بعنوان سومین شرکت خودروسازی جهان از نظر فروش شناخته شد.

شرکت تویوتا در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۲ تولید ۲۰۰ میلیونمین خودروی خود را، اعلام نمود! این شرکت، در فهرست بزرگترین شرکت‌های جهان از نظر فروش، در رتبه یازدهم قرار دارد.

اولین خط تولید شرکت تویوتا در سال ۱۹۳۷ توسط کیشیرو تویودا و در کارخانه ریسندگی پدرش راه‌اندازی شد.

اولین خودروی سواری این شرکت، تویوتا ای‌ای نام داشت.

شرکت تویوتا مالک برندهای دینا، دایهاتسو، سایون، لکسوس و هینو موتورز می‌باشد.

در ۴ ژانویه ۲۰۱۳ شرکت تویوتا خودروی خودگردانی را معرفی کرد که قادر است محیط اطرافش را مورد ارزیابی قرار داده و نسبت به تغییرات آن واکنش نشان دهد. این خودرو همچنین می‌تواند نقش یک هشداردهنده را برای راننده خود ایفا کند و با دیگر وسایل نقلیه ارتباط برقرار نماید. 

تویوتا در ابتدای قرن بیستم به عنوان یک کارخانه ریسندگی وجود داشت. ساکیشی تویودا، که سال‌ها در راه شغل پدر خود، یعنی فروش فرش فعالیت می‌کرد، این کارخانه را راه‌انداخته بود و در سال ۱۸۹۴ یک ماشین بافندگی صنعتی ابداع کرده و ساخته بود.

ساکیشی در سال ۱۹۲۴ نوع تمام‌اتوماتیک آن را ساخت و دو سال بعد، کارخانه اتوماتیک ریسندگی تویوتا، پا به عرصه وجود نهاد. پسر کنجکاو و مستعد او، کیشیرو تویودا که در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه توکیو فارغ‌التحصیل شده بود، در کارخانه پدر مشغول به کار گردید، اما همه توجه او صرف تولید موتور خودرو شد. در سال ۱۹۳۰ کیشیرو تحقیق بر روی موتورهای گازوئیلی را آغاز کرد و سه سال بعد، بخش خودرو را در قسمت کوچکی از کارخانه ریسندگی پدر راه‌انداخت.

 

شرکت تویوتا

 

در سال ۱۹۳۵ اولین کارخانه خودرو تویوتا آغاز به کار کرد و سال بعد، لوگوی تویودا به تویوتا تغییر یافت. یک سال بعد، یعنی سال ۱۹۳۷ شرکت تویوتاموتور به طور رسمی افتتاح شد. بدین ترتیب یکی از موفق‌ترین کارخانجات ریسندگی ژاپن، در بین دو جنگ جهانی با تغییر گرایش، به کارخانه خودروسازی تبدیل شد. تلاش و همت کیشیرو تویودا باعث شد، که از دل کارخانه پدر، کارخانه جدید تأسیس شود.

در ابتدا خود کیشیرو به عنوان قائم مقام شرکت جدید عمل می کرد و در سال ۱۹۴۱ به عنوان مدیرعامل، مشغول به کار شد. بلافاصله پس از راه‌افتادن شرکت جدید، اصول مدیریتی نوینی در اداره کارخانه به کار گرفته شد.

در سال ۱۹۳۸ سیستم JIT به کار گرفته شد. دو سال بعد، مؤسسه تحقیقاتی تویوتا افتتاح شد. سال ۱۹۵۱ سیستم پیشنهاد ایده‌های خلاق در تویوتا فعال شد. سال ۱۹۷۳ مرکز طراحی و سال بعد مرکز آموزش افتتاح شد.

اولین محصول تجاری شرکت تویوتا، کامیون ۱٫۵ تنی جی۱ بود. در طی جنگ جهانی دوم تمام کارخانه در اختیار جنگ بود و برای ارتش، کامیون تولید می کرد. تا چند سال بعد، از اتمام جنگ نیز، اجازه تولید خودرو به تویوتا ندادند.

در سال ۱۹۵۲ با مرگ کیشیرو، مسئولیت شرکت بر عهده ایجی تویوتا پسر عموی او، قرار گرفت. ایجی به همراه پسر کیشیرو، شوئی شیرو تویوتا و طی سال‌های بعد، تویوتا را به یکی از شرکت‌های بزرگ خودروسازی جهان تبدیل کردند. در سال ۱۹۷۷ مرکز فنی تویوتا در ایالات متحده آمریکا افتتاح شد و سال ۱۹۸۴ همکاری تویوتا با جنرال موتورز در ایالات متحده صورت گرفت. پس از ایجی، تایچی اونو مسئولیت شرکت را به عهده داشت و در استقرار سیستم تولید تویوتا، بسیار همت گماشت و اصول راهنمای تویوتا را، در سال ۱۹۹۲ منتشر کرد.

 

آکیو تویودا، (زاده ۳ مه ۱۹۵۶)، مدیر عامل دومین شرکت بزرگ خودروسازی جهان؛ تویوتا می‌باشد.

تویودا در سال ۱۹۸۴ و پس از فارغ‌التحصیلی در رشته ام‌بی‌ای و از کالج بابسون، وارد شرکت خودروسازی تویوتا گردید. در سال ۲۰۰۰ به جمع اعضای هیئت مدیره این شرکت افزوده شد.

در ۲۰۰۵ معاون مدیرعامل و در نهایت در تاریخ ۲۳ ژوئن ۲۰۰۹ از سوی هیئت مدیره تویوتا به عنوان مدیر عامل اجرایی این شرکت ژاپنی، منصوب شد.